NEDİR?
Prostat kanserinin erken tanısı için önce hastaya multiparametrik prostat MR çekilir. Bu MR görüntüleri ile prostatta kanser şüphesi taşıyan alan tespit edilir. MR'da tespit dilen bu alandan Ultrason cihazı yardımı ile prostat biyopsisi yapılır. Prostat biyopsisinde hem MR ve hem de Ultrason cihazının kullanıldığı bu yönteme hedefli (füzyon) prostat biyopsisi denilir.
ÜSTÜNLÜKLERİ NELERDİR?
Multiparametrik MR görüntüleri kullanılarak prostatta hangi alanların daha yüksek kanser riski taşıdığı belirlenir. Bu şekilde yapılan MR ile Hedefli (Füzyon) biyopsisi, klasik transrektal biyopsiye göre daha doğru sonuç verir. Hastalar hızlı ve daha doğru tanı alır. Prostattan özellikle şüphelenilen alanlardan biyopsi yapılır. Rastgele olarak yapılan biyopsiye göre daha doğru sonuç verir. Kötü seyirli prostat kanserlerinin yeri Multiparametrik MR ile saptanıp biyopsi yapılır. Erken tanı ile hasta erken tedavi şansını yakalar.
FÜZYON PROSTAT BİYOPSİSİNE GELİRKEN YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?
Enfeksiyon riskini azaltmak için, biyopsi öncesi ve sonrasında birkaç gün size antibiyotik verilecektir. İşleme aç gelinmesi gerekir. İşlemde rektumun boş olması gerektiğinden kabızlığı olan hastalarda müshil kullanımı gerekebilir. Detaylı prostat hazırlığı bilgisi ve diğer sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.